Projekt nr 11

Tworząc koncepcję mieszkania postanowiliśmy wyburzyć część ściany łączącej kuchnię z salonem, ponieważ były to oddzielne pomieszczenia. Teraz jest to otwarta przestrzeń, co sprawiło, że mieszkanie optycznie się powiększyło. Dzięki temu posunięciu zmieścił się stół oraz kącik do pracy.

Metalizowane szkło miedzianej lampy Bolla nadaje wnętrzu elegancki charakter. Jest to główna ozdoba mieszkania. Stół łączy kuchnię z salonem, a jednocześnie jest umowną granicą. Transparentne krzesła Vanity dodają lekkości i tworzą blichtr.

Miedziane dodatki pojawiają się również w postaci lustrzanego stolika i stojącej, bocznej lampy. Wygospodarowaliśmy kącik do pracy, który komponuje się z resztą mieszkania i jest dowodem na to, że strefa pracy może również atrakcyjnie wyglądać.
Tajemniczy, abstrakcyjny obraz nad narożnikiem jest autorstwa Sylwii Michalskiej.

W sypialni królują odcienie beżu, różu i chromu. Miękki, tapicerowany zagłówek sprawia, że pomieszczenie jest bardziej przytulne. Biała, lakierowana na połysk szafa jest kontynuacją mebli z kuchni i salonu.

1/1

© 2023 by ShureArchitects. Proudly created with Wix.com